BlueStep

By | november 13, 2014

Banklån eller lån hos BlueStep – vilken är skillnaden? BlueStep

BlueStep vet att det finns många människor som klarar ett lån, fastän de inte får ett banklån. Därför har BlueStep specialiserat oss på att hjälpa personer som banken säger nej till. Hos BlueStep får alla en ärlig chans att låna pengar, eftersom BlueStep kan godkänna omständigheter som traditionella långivare inte accepterar.

När du inte får banklån är BlueStep alternativet

Exempelvis om du;

  • är egenföretagare
  • saknar fast anställning
  • jobbar deltid
  • har ojämna inkomster
  • har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
  • är nyinflyttad till Sverige
  • har inkomstkällor som banken inte accepterar

BlueStep arbetar med bolån

BlueStep.seBanklån kan du ta även utan säkerhet. För att kunna låna av BlueStep behöver du däremot en bostad som du kan belåna eller låna till att köpa nytt boende. Du lånar helt enkelt pengar av BlueStep med din bostad som säkerhet.

Räntan är individuell

Den räntesats du får beror dels på bostaden du belånar och dels på dina ekonomiska omständigheter. Till en början kan detta innebära att du inte får vår lägsta ränta. Men alla BlueSteps kunder har dock möjligheten att få vår lägsta ränta. Alla som betalar sina räntor, amorteringar och avgifter på eller innan förfallodagen under lånets tre första år får vår lägsta räntesats. BlueStep kallar det deras Bonuslöfte.

BlueStep – som ett vanligt banklån

I övrigt är BlueStep som andra långivare. BlueStep står under Finansinspektionens tillsyn och du får samma service hos BlueStep som när du söker banklån hos andra långivare. BlueStep gör en noggrann kreditbedömning och beviljar inte lån till den som inte har råd. BlueStep lägger ner mer tid än vad banken brukar göra på din ansökan för att förstå just din unika situation. Eftersom BlueStep lägger ner mer kraft på varje ärende är deras omkostnader högre än vid en standardiserad kreditgivning. Därför är också deras ränta något högre än hos vanliga bolåneinstitut. BlueStep försäkrar sig alltid om att deras låntagare, när de kontaktar BlueStep, har övervägt möjligheten till ett banklån.